Ιχθυοκαλλιέργεια

Τα κράματα του χαλκού στη θαλάσσια ιχθυοκαλλιέργεια, αυξάνουν την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων

ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΟΣ – CU+ – Εφαρμογές

Αντιμικροβιακός Χαλκός - Ιχθυοκαλλιέργεια

Λόγω της φυσικής αντοχής του χαλκού στη διάβρωση και των μηχανικών και βιολογικών ιδιοτήτων του, το κράμα χαλκού είναι ένα ιδανικό υλικό τόσο για τις επιφάνειες όσο και για τις υποβρύχιες θαλάσσιες υδατοκαλλιέργειες.

Το πλέγμα από κράμα χαλκού για τις υδατοκαλλιέργειας βελτιώνει τις συνθήκες υγιεινής στη παραγωγικότητα και στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, για την εκτροφή του σολωμού, της πέστροφας, της τσιπούρας, του λαβρακιού και άλλων ειδών.

Ανακυκλώσιμος και με μεγάλη διάρκεια ζωής

Το πλέγμα από κράμα χαλκού διαρκεί περίπου πέντε χρόνια ή και περισσότερο, ανάλογα με τις συνθήκες εφαρμογής. Χάνει λίγο την μάζα του με την πάροδο του χρόνου, και είναι πλήρως ανακυκλώσιμος.  Το ανακυκλωμένο υλικό χρησιμοποιείται στην αρχική παραγωγή του πλέγματος από κράμα χαλκού, το οποίο μειώνει τις περαιτέρω εκπομπές CO2, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά πολυμερή δίχτυα.  Υψηλής αντοχής και ανθεκτικά στη διάβρωση, τα πλέγματα από κράματα χαλκού είναι συμβατά με τα κλουβιά που χρησιμοποιούνται συνήθως στη θαλάσσια βιομηχανία της υδατοκαλλιέργειας, επιτρέποντας την ταχεία εφαρμογή σε υπάρχοντα κέντρα.

Εμποδίζει τα αρπακτικά ζώα και αποτρέπει τις αποδράσεις

Τα υψηλών αντοχών πλέγματα από κράμα χαλκού, αντιστέκονται στις επιθέσεις των αρπακτικών ζώων  και μειώνουν τις αποδράσεις των εκτρεφόμενων ψαριών. Έχουν επίσης δείξει ανθεκτικότητα και στις ακραίες καταιγίδες.

Αντιμικροβιακός Χαλκός - Ιχθυοκαλλιέργεια

Διατηρεί τους όγκους των κλουβιών

Το πλέγμα από κράμα χαλκού, επιτρέπει στα κλουβιά να διατηρήσουν το σχήμα τους καλύτερα, στα  ισχυρά κύματα του ωκεανού και στα θαλάσσια  ρεύματα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της υψηλής οξυγόνωσης που βελτιώνει τις αποδόσεις. Το πλέγμα διαθέτει επίσης υψηλή μηχανική αντοχή, η οποία είναι απαραίτητη για την κατασκευή της αποτελεσματικής θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας και των δομών συγκράτησης.

Βελτιώνει την υγεία των ψαριών και την παραγωγή

Το πλέγμα από χαλκό αναστέλλει φυσικά την βιορύπανση και περιορίζει το κόστος, το στρες των ψαριών και των οχλήσεων για καθαρές αλλαγές.  Η αυξημένη ανταλλαγή νερού και οξυγόνου βελτιώνει την υγεία και την ανάπτυξη των ψαριών. Το κόστος της σίτισης μπορεί να μειωθεί κατά 15%. Τα παράσιτα και τα παθογόνα επίσης που προσβάλλουν τα ψάρια είναι επίσης πολύ μειωμένα.

Μειώνει τη συντήρηση

Η συντήρηση καθαρισμού μειώνεται και τα πλέγματα από κράμα χαλκού δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν κατά τη διαδικασία. Το γεγονός αυτό μειώνει τις ώρες και το ρίσκο του δύτη, καθώς και το συνολικό κόστος που συνδέεται με τη συντήρηση.

Τρέχουσες χρήσεις και μελλοντικές εφαρμογές

Η τεχνολογία του πλέγματος από χαλκό, ξεκίνησε το 1975 με μικρά καταλύματα εκτροφής σολομού στις βόρειο-ανατολικές ΗΠΑ.  Από τότε, η τεχνολογία  και σήμερα χρησιμοποιείται με επιτυχία στην Ιαπωνία, την Αυστραλία Κίνα, την Κορέα, τον Καναδά, τη Σκωτία, την Ελλάδα, τη Μοζαμβίκη και τη Χιλή, παρέχοντας παραγωγικές και βιώσιμες λύσεις για τους ιχθυοκαλλιεργητές.