Χαλκός και Υγεία

Αντιμικροβιακός χαλκός, είναι η πιο αποτελεσματική αντιμικροβιακή επιφάνεια αφής

ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΟΣ – CU+ – Εφαρμογές

Αντιμικροβιακός Χαλκός - Υγεία

Γιατί Αντιμικροβιακό Χαλκό;

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ προσβάλλονται από κάποια μόλυνση που έχει σχέση με την παροχή υγειονομικής περίθαλψης από την οποία περίπου 37.000 πεθαίνουν. Ο Αντιμικροβιακός Χαλκός εξοντώνει τα μικρόβια που προκαλούν αυτές τις μολύνσεις.

Οι Λοιμώξεις που Σχετίζονται με την Παροχή Υγειονομικής Περίθαλψης αποτελούν ένα μεγάλο κοινωνικό-οικονομικό βάρος σε πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο.  Στο ΗΒ 300.000 άτομα προσβάλλονται από λοιμώξεις σε νοσοκομεία κάθε χρόνο με αποτέλεσμα σχεδόν 5.000 θανάτους. Εκτός από το ανυπολόγιστο προσωπικό κόστος, το Office forNational Statistics (Γραφείο Εθνικής Στατιστικής) (ONS) εκτιμά ότι το άμεσο κόστος των Λοιμώξεων που Σχετίζονται με την Παροχή Υγειονομικής Περίθαλψης ανέρχεται σε £1 δισεκατομμύριο  το χρόνο.  Οι μολύνσεις αυτές προκαλούνται από μικρόβια που ευδοκιμούν σε αντικείμενα που ακουμπάμε κάθε ημέρα. Οργανισμοί που είναι ανθεκτικοί στα αντιβιοτικά έχουν εξαπλωθεί, ξεκινώντας από το περιβάλλον της υγειονομικής περίθαλψης, στα σχολεία, τα σπίτια και τα μέσα μαζικών μεταφορών.  Παρά τις επιθετικές πληροφοριακές εκστρατείες για το πλύσιμο των χεριών και τον καθαρισμό ρουτίνας, τα ποσοστά μολύνσεων παραμένουν σε μη αποδεκτό ύψος και θα πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Τώρα υπάρχει ένα νέο όπλο διαθέσιμο στη μάχη κατά των μικροβίων που προκαλούν αυτές τις θανατηφόρες λοιμώξεις: Ο Αντιμικροβιακός Χαλκός.

Με αποτελεσματικότητα ευρέως φάσματος, έχει αποδειχθεί ότι ο Αντιμικροβιακός Χαλκός εξαλείφει παθογόνα μικρόβια στο εργαστήριο και σε νοσοκομειακό περιβάλλον μειώνοντας σημαντικά τις μολύνσεις.

Ο Αντιμικροβιακός Χαλκός είναι το μόνο υλικό επιφανειών επαφής για το οποίο τα δεδομένα αποτελεσματικότητας έχουν ανεξάρτητα πιστοποιηθεί μέσω της καταχώρησης στην Environmental Protection Agency (Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος) (EPA) που υποστηρίζουν ότι αδιάλειπτα εξαλείφουν άνω του 99,9% των βακτηρίων που προκαλούν Λοιμώξεις που Σχετίζονται με την Παροχή Υγειονομικής Περίθαλψης εντός δυο ωρών μετά την επαφή.

Από τα υποστηρικτικά επιστημονικά δεδομένα έχει αποδειχθεί ότι ο Αντιμικροβιακός Χαλκός είναι το αποτελεσματικότερο υλικό επιφανειών επαφής και έχει θέσει σε κίνηση μια παγκόσμια εκστρατεία που υποστηρίζει την χρήση των υλικών αυτών για την αντιμετώπιση μολυσματικών μικροβίων σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, σε μέσα μαζικών μεταφορών, εκπαιδευτικά ιδρύματα και αλλού.

Υπάρχουν τρία σημαντικά χαρακτηριστικά που καθιστούν τον Αντιμικροβιακό Χαλκό το αποτελεσματικότερο υλικό επιφανειών επαφής:

Η αδιάλειπτη εξάλειψη μικροβίων

  • Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η αποτελεσματικότητα του σαν αντιμικροβιακός παράγοντας είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τις επιχρίσεις που περιέχουν άργυρο
  • Αποδεικνύεται ότι εξαλείφει αδιαλείπτως μικρόβια που προκαλούν μολύνσεις
  • Η μόνη στερεά αντιμικροβιακή επιφάνεια επαφής που έχει εγκριθεί από την Environmental Protection Agency(Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος) (EPA).

Ποτέ δεν φθείρεται

  • Αδιάλειπτη και σταθερή αντιμικροβιακή δράση
  • Παραμένει αποτελεσματικό ακόμη και μετά από επαναλαμβανόμενη υγρή και ξηρά απόξεση και επαναμόλυνση
  • Η φυσική οξείδωση δεν δρα κατά της αποτελεσματικότητας.

Ασφαλές στην χρήση

  • Δεν είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον
  • Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες είναι εγγενείς δεν έχουν προστεθεί χημικές ουσίες
  • Πλήρως ανακυκλώσιμο.